About

My name is Sandy Wang. I am simultaneously a student, a designer, and a Canadian. Not too many people outside of the provincial boarders know about Burnaby, so I tell people I live in Vancouver.

This is my third attempt at maintaining a blog.

Search for content


Reblogged from wnycradiolab

darksilenceinsuburbia:

Klari Reis

From A Catolog of 365 Petri Dishes


Reblogged from staceythinx

staceythinx:

Images from Gondwana: Images of an Ancient Land, a book by photographer Diane Tuft.

About the book:

After receiving a grant from the National Science Foundation in 2012, art photographer Diane Tuft traveled to Antarctica to study and document the effects of ultraviolet and infrared radiation on the landscape. Gondwana: Images of an Ancient Land chronicles the extraordinary results of that expedition, with over 50 stunning images that capture Antarctica’s raw, untouched splendor with colors, textures, and compositions that verge on the surreal. Named for the megacontinent that once contained what is now Antarctica, Gondwana presents a living reflection of hundreds of millions of years of Earth’s history, a mythical land as it has never been imagined before.

Running Bond…stirred not shaken.

Production time-lapse, 2014.

Artist: Charlotte Wall


Reblogged from lustik

fuckyeahchinesefashion:

蔡国强:白日焰火 (Cai Guoqiang- Black Coal, Thin Ice)


Reblogged from staceythinx

staceythinx:

Emma Phillips captured the sand mines in the Nullarbor Plain, in Western Australia for her project SALT.


Reblogged from ryanpanos

wherearchitectureisfun:

WAÏF: Healthy Hedonism

The Sutro Baths

The Sutro Baths were a large, privately owned swimming pool complex in San Francisco, California, built in the late 19th century. The building housing the baths burned down in 1966 and was abandoned.

On March 14, 1896, the Sutro Baths were opened to the public as the world’s largest indoor swimming pool establishment. The baths were built on the sleepy western side of San Francisco by wealthy entrepreneur and former mayor of San Francisco (1894–1896), Adolph Sutro. The vast glass, iron, wood, and reinforced concrete structure was mostly hidden, and filled a small beach inlet below the Cliff House, also owned by Adolph Sutro at the time. Both the Cliff House and the former baths site are now a part of the Golden Gate National Recreation Area and operated by the United States National Park Service.

A visitor to the baths not only had a choice of seven different swimming pools—one fresh water and six salt water baths ranging in temperatures—but could also visit a museum displaying Sutro’s large and varied personal collection of artifacts from his travels, a concert hall, seating for 8,000, and, at one time, an ice skating rink. During high tides, water would flow directly into the pools from the nearby ocean, recycling the two million US gallons (7,600 m³) of water in about an hour. During low tides, a powerful turbine water pump, built inside a cave at sea level, could be switched on from a control room and could fill the tanks at a rate of 6,000 US gallons a minute (380 L/s), recycling all the water in five hours.

The baths were once serviced by a rail line, the Ferries and Cliff House Railroad, which ran along the cliffs of Lands End overlooking the Golden Gate. The route ran from the baths to a terminal at California Street and Central Avenue.

Adolph Sutro

San Francisco. 1896

Source: 1 / 2


Reblogged from staceythinx

Reblogged from wetheurban

wetheurban:

PHOTOGRAPHY: New Works by Oleg Oprisco

Ukrainian artistic photographer from Kiev, Oleg Oprisco, creates portraits that I consider truly exceptional – each image has its own atmosphere, and calls on each sense to awaken and become a part of his work.

Read More


Reblogged from ecoarch

theenergyissue:

The Bio Intelligent Quotient (B.I.Q.) Building is the First Fully Algae-Powered Architecture

Operating successfully for over a year, the Bio Intelligent Quotient (B.I.Q.) building in Hamburg, Germany is the first to be fully powered by algae. The building is covered with 0.78-inch thick panels—200 square meters in total—filled with algae from the Elbe River and pumped full of carbon dioxide and nutrients. The panels, which display the bright green algae, are not only aesthetic, but performative. When sunlight hits the “bioreactor” panels, photosynthesis causes the microorganisms to multiply and give off heat. The warmth is then captured for heating water or storing in saline tanks underground, while algae biomass is harvested and dried. It can either be converted to biogas, or used in secondary pharmaceutical and food products. Residents have no heating bills and the building currently reduces overall energy needs by 50%. 

(Source: fastcoexist.com)


Reblogged from ryanpanos

ryanpanos:

Split II | Neil Chenery


Reblogged from cjwho

cjwho:

Light Walls House, Toyokawa, Japan by mA-style architects | via

Located in Toyokawa city, the “Light Walls House” is a wooden house imagined by Japanese studio mA-style architects. White, minimalist and decorated with plants, this building has a structure which allows the light to reflect on the ground and on the walls in order to create patterns thanks to a trick of shadows and rays. To discover through Kai Nakamura’s photos.

CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe


Reblogged from lustik

lustik:

Contemporary Jewellery, Anatomical Cabinet of Curiosities by Anke de Kort.

Lustiktwitter | pinterest | etsy


Reblogged from ryanpanos

ryanpanos:

Research Pavilion 2014 | ICD-ITKE University of Stuttgart | Nam Hoang

The project is the latest in a series of successful biomimetic investigations by the Institute of Computational Design (ICD) and the Institute of Building Structures and Structural Design (ITKE). This pavilion studies the naturally lightweight structures of the beetle elytra, a protective shell for the wings and abdomen of a beetle.
The high performance of these elytra are due to their efficient material construction, their geometric morphology and double layered systems, and the mechanical properties of their natural fiber composite. These qualities are replicated within the pavilion through the use of carbon and glass fiber, an intense investigation into fiber winding patterns, and the development of a robotic winding process involving two 6-axis industrial robots weaving a computationally generated patterns.

Finished and on display!

Vermilion Sands by Matthew Soules Architecture
Client: City of West Vancouver, Harmony Arts Festival 2014